Manu aiziešanu var interpretēt dažādi, ir daži, kuriem tā liksies personīska uzvara, un ir citi, kurus tā pārsteigs nesagatavotus. Iemesli ir vairāki.
1) Es nejūtos, ka podkāstā man ir vieta un ka es dodu tur pietiekami daudz interesantas informācijas, lai attaisnotu savas divas stundas pie mikrofona. Bieži vien, tad kad sākas diskusijas par spēli, kuru man nav intereses, es izslēdzu mikrofonu un klausījos, līdz kamēr pienāca nākamā tēma.
2) Lai gan UOC statistika aug, pamanījām, ka podkāsta klausījums krīt. Tas parasti nozīmē to, ka kaut kas tiek darīts nepareizi. Vēl viens pierādījums tam, ka kaut kas tiek darīts nepareizi, ir šis topiks, kurā ir vairāki interesanti argumenti, kuriem, nedaudz padomājot, pats piekrītu.
3) Podkāsts sastāvēja 70% no nenozīmīgiem strīdiem, 20% no beztēmas un 10% no neveikla klusuma. Strīds var būt māksla, un, pareizi pasniegta, diskusija ir daudz interesantāka nekā circlejerk, kad visi tik dzied vienā korī un piekrīt viens otram. Tomēr. Podkāstā bieži vien sākām vairāku minūšu garus strīdus par dažādiem sīkumiem, sākot no tā, vai FPS zem 60 vispār ir spēlējams un beidzot ar to, vai Xperia Z ir labs ekrāns vai nožēlojams. Tādā līmenī, ka tās nav diskusijas, bet gan bērnudārza līmeņa strīdi. Tas nav interesanti klausītājiem un pat arī dalībniekiem, un, diemžēl, man ir ieradums to tik un tā darīt. Runājot par sliktiem ieradumiem, man ir ļoti neganta vēlme sākt runāt, kad cits arī to ir sācis darīt. Es to pamanu tikai tad, kad es klausos gatavo produktu vai kāds man atgādina to nedarīt, tādēļ tikpat liela iespēja, ka tas ir interneta aiztures dēļ.
4) Un, pats galvenais, man nepatika formāts. Manuprāt, divas stundas nerediģētas muldēšanas nav tas, ko es vēlos darīt. Lai gan klausītāji saka pretēji, es vēl aizvien uzskatu, ka podkāsts šādā manierē ir ļoti amatierisks un es vēlos to darīt citādi.
5) Es esmu sācis citu projektu - Podkāsts "Bez nosaukuma". Lai gan videospēles ir viens no maniem lielākajiem hobijiem, UOC podkastā tomēr nespēju paslēpt to, ka esmu tomēr tehnoloģiju blogeris un bieži vien komentētāji sūdzējās par to, ka esmu aizgājis tēmas neceļos ar pārmērīgām diskusijām par tālruņiem podkāstā, kurš ir par spēlēm. Tieši tādēļ dibināju šo podkāstu ar diviem lieliskiem nozares ekspertiem - Robertu un Mareku, un tajā pārspriedīsim par jaunāko tehnoloģijās. Tiesa gan, diezgan neveiksmīgs starts bija izvēlēties pirmo epizodi izvēlēties laikā, kad nākamās divas izkrīt dēļ viena no dalībniekiem brauciena uz Sočiem...
Bet, jebkurā gadījumā. Paldies visiem, kuri klausījās, izteica kritiku un ieteikumus un arī - pozitīvos komentārus. Nenožēloju, ka atsaucos uz Edgara aicinājumu iesaistīties podkāstā, jo tas man deva neaizstājamu pieredzi. Bet tas liek uzdot jautājumu - kurš stāsies vietā? Aicinām izteikt pieteikumus un ierosinājumus, kurš būs tas trešais...
This post has been edited by eJaunz: 02 February 2014 - 12:57 PM